Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 28 november, 2011 - 14:08Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Lundberg vald till talman

Centerns Britt Lundberg valdes i dag av lagtinget till ny talman för arbetsåret 2011-2012. Det var helt i linje med den regeringsuppgörelse som slutits mellan centern, socialdemokraterna, moderaterna och Obunden samling. Av de 28 närvarande ledamöterna fick Britt Lundberg hela 26 röster, vilket innebär att också de flesta liberalerna och åtminstone en ledamot från Ålands framtid röstade på henne. Två röstsedlar var blanka. Talmansvalen brukar vara gentlemannaval uppgjorda på förhand. - Jag vill arbeta för att öka intresset för politik så att vi höjer valdeltagandet i nästa val, deklarerade Britt Lundberg när hon väl fått talmansklubban i sin hand.I dag intog också de nya ledamöter som är ersättare för regeringsledamöterna, samt de regeringsledamöter som avgår, sina platser i lagtinget.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »