Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 23 augusti, 2019 - 06:18
  • Kommundirektör Mattias Jansryd ska förhadla både om kommunsammanslagning och räddningsområde. Arkivbild

Lumparland utser kommunförhandlare

Kommunstyrelsen i Lumparland beslöt enhälligt på sitt senaste möte att föreslå för fullmäktige att kommunen svarar ja på förfrågan om att gemensamt med Jomala, Lemland, Eckerö och Hammarland försöka utarbeta ett samgångsavtal för en reform av kommunstrukturen på Åland.

Jomala skickade i mitten av juni en intresseförfrågan till de berörda kommunerna gällande att gemensamt utarbeta ett samgångsavtal för samarbetsområdet Södra Åland. Kommunstyrelsen beslöt även att föreslå för fullmäktige att en förhandlingsgrupp för att utarbeta samgångsavtalet utses bestående av kommunfullmäktiges ordförande, kommunstyrelsens ordförande och kommundirektören. Kommunstyrelsen i Lumparland beslutar att föreslå för fullmäktige att godkänna förslaget till avtal om gemensam räddningsmyndighet och gemensam nämnd med Mariehamns stad som värdkommun. En förutsättning är dock att samtliga kommuner på Åland godkänner avtalet. Man beslöt även att befullmäktiga kommundirektören att underteckna avtalet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »