Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 4 maj, 2010 - 07:36Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Lr vill skjuta på sänkning av svavelhalt

Vilka konsekvenser får en sänkning av svavelhalten i fartygsbränslen till 0,1 procent för ösamhällen som Åland? Det vill landskapsregeringen ha utrett innan den internationella sjöfartsorganisationen IMO:s beslut om en sänkning träder i kraft. För att säkra konkurrensneutraliteten inom den europeiska sjöfarten måste de särskilda kontrollområden för svavelutsläpp som ska inrättas utvidgas till att omfatta alla kustområden i Europa, skriver landskapsregeringen i sitt ställningstagande. Landskapsregeringen vill också att det ges tillräckligt med tid för sjöfartsindustrin att tekniskt anpassa sig till de nya kraven, och det får heller inte leda till orimligt högre kostnader för sjötransporter. Utlåtandet går nu till statsrådets EU-enhet för vidare befordran till EU som beslutar om tillämpningen av de nya reglerna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »