Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 8 januari, 2019 - 16:20Uppdaterad: tisdag, 8 januari, 2019 - 16:48

LR varnar för lågt hängande kablar och halka

Trafikläget på de allmänna vägarna är stabilt men vissa faror finns i vägområdet och dess närhet, meddelar landskapsregeringen i ett pressmeddelande.

- Observera att läget drastiskt kan ändra om stora mängder blötsnö faller, skriver landskapsregeringen.

Väglaget är dessutom halt och trafikanter ombeds köra försiktigt. Landskapet varnar fortfarande för lågt hängande kablar, vilka ytterligare kan tyngas ned av blötsnö. Det finns också många arbetslag ute på vägarna som röjer och reparerar ledningar. Trafikanter uppmanas att iaktta försiktighet och sänka hastigheten när man passerar dessa arbeten. Fortfarande kan det finnas kablar och träd vid uppsamlingsplater för skolskjutsar och vuxna rekommenderas fortsättningsvis följa barnen till och från uppsamlingsplatserna.

Landskapsregeringen jobbar fortsättningsvis med röjning av huvudvägarna och har gjort en inventering av kablar på vägar och lågt hängande kablar i plogdistrikten.

De flesta kommunalvägar är nu framkomliga. Vissa motionsstigar i Mariehamn kan dock vara svåra att ta sig fram på och i Jomala har Norra Möckelövägen begränsad framkomlighet på grund av nedfallna träd och ledningar. I Geta kan det finnas lågt hängande elledningar och avsågade träd intill vägarna. I Finström finns ett träd som är intrasslat i elledningar på Markusbölevägen och det påverkar skolskjutsen så att bussen istället för att köra längs Markusbölevägen till Breidan får köra längs Svartsmaravägen.

Privata väghållare uppmanas att se till att deras vägar är framkomliga för snöröjningsfordon.

Skärgårdstrafiken trafikerar utan störningar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »