Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 4 maj, 2010 - 13:05Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Lr ser positivt på skärgårdens framtid

Landskapsregeringen ser betydligt positivare på skärgårdens framtid än vad oppositionspartierna i lagtinget gör. Det framgår av svaret på oppositionens spörsmål om vad landskapsregeringen tänker göra för att skapa en hållbar utveckling för skärgårdens befolkning. Landskapsregeringen ser goda möjligheter till mer sysselsättning i skärgården och pekar på det nya landskapsandelssystemet som det viktigaste regionalpolitiska medlet. Enskilda projekt som får positiv betydelse är bland annat kortruttsystemet för skärgårdstrafiken inkluderande en tunnel till Föglö, försöket med musselodling, Leader-föreningen som nu är aktiv, missbrukarhemmet i Enklinge, och bredbandssatsningen i Kumlinge och Brändö. Men landskapsregeringen erkänner också att lågkonjunkturen har inneburit att regeringens handlingsprogram inte har kunnat genomföras i den takt som var tänkt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »