Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 6 juli, 2022 - 06:13Uppdaterad: onsdag, 6 juli, 2022 - 07:09
  • LR fick inte hela propositionen på svenska.

LR gav utlåtande om ändring i narkotikalag

Landskapsregeringen konstaterade att det svenskspråkiga utkastet av propositionen från finska regeringen till riksdagen angående ändringar i narkotikalagen endast innehöll översatta lagtexter och en summering av propositionen men inte propositionen i sin helhet på svenska.

Därför kan landskapsregeringen endast lämna synpunkter på den del som översatts till svenska.

Landskapet har noterat intentionen att förtydliga klassificeringen av hampa och vad som utgör laglig odling av hampa i narkotikalagen. I dagsläget är hampaodlingen obetydlig på Åland. Det kan dock finnas ett intresse inom kommersiellt lantbruk då grödan utgör en råvara i flera olika produkter och har ett flertal användningsområden inom till exempel livsmedel och hudvård, detta kombinerat med den positiva utvecklingen av jordhälsan grödan för med sig gör att landskapet ser positivt på lagförslaget.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »