Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 8 mars, 2021 - 14:35Uppdaterad: måndag, 8 mars, 2021 - 17:22
  • Landskapsregeringen uppmanar till att hemmafester undviks till det att smittläget förbättras. Genrebild. Foto: ÅRTV

LR till de unga: Ha tråkigt!

Efter att polisen i helgen ingrep i ett par hemmafester där unga var inblandade vill nu landskapsregeringen uppmana unga att inte träffas och ha fester under den period som Åland har ett svårt smittläge.

- Ett flertal hemmafester hölls i helgen som har stört grannarna, men det har varit frågan om mindre sammankomster. Det finns en ökande tendens att folk samlas hemma nu då restaurangerna har stängt, säger kommissarie Martin Österman.

Utbildningsminister Annika Hambrudd säger att majoriteten av de unga sköter sig utmärkt.

- Men vi måste säkerställa att smittspridningen går ner och därför vill vi uppmana de unga att tråkigt just nu då läget är som det är. Nu då det är distansundervisning förstår jag att de vill träffas, men det gäller att orka hålla ut. Det gäller också för föräldrarna att prata med sina ungdomar, säger Annika Hambrudd.

LR ska via sociala medier som Facebook och Instagram vända sig till unga med korta budskap om pandemin.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »