Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 21 augusti, 2020 - 11:07Uppdaterad: fredag, 21 augusti, 2020 - 12:17

LR bemötte besvär om företagshälsovård

Landskapsregeringen gynnade inte Cityläkarna framom Medimar då man valde att landskapet ska köpa företagsvård från Cityläkarna.

Det skriver landskapsregeringen i ett bemötande till marknadsdomstolen med anledning av att Medimar besvärade sig över beslutet. Man förde inte förhandlingar med Medimar och upphandlingen genomfördes som ett öppet förfarande, men Medimar ombads komma med ett förtydligande av sitt anbud. I sitt genmäle föreslår Medimar att man borde antagit deras anbud för att sedan föra avtalsförhandlingar. Men att göra det med en anbudsgivare som föreslog företagshälsovård på distans genom en IT-lösning när upphandlingen avsåg platsbaserad hälsovård hade inneburit att förutsättningarna för kontraktet hade ändrats så mycket att föremålet för upphandlingen inte längre vore detsamma, skriver landskapsregeringen. Vidare skriver man att om Medimar angett avståndet till sitt verksamhetsställe som 300 meter hade kontraktet tillfallit dem. Landskapsregeringen godkänner de rättegångskostnader som marknadsdomstolen anser vara skäliga men bestrider ändå dem till sin grund.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »