Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 24 september, 2018 - 15:39Uppdaterad: måndag, 24 september, 2018 - 15:45
  • Landskapsregeringens beslut om Stockholmsflyget är ett ärende för Hfd. Arkivfoto: Owe Sjöblom.

LR avvisar besvär över flygtrafik

Avvisa besvären över beslutet om flygtrafiken på rutten Mariehamn-Arlanda. Det skriver landskapsregeringen i sitt bemötande över bolaget AirAX besvär till Högsta förvaltningsdomstolen över beslutet i maj att låta Danish Air Transport ta över flygtrafikavtalet när Nextjet gått i konkurs.

Landskapsregeringen anser att AirAX saknar besvärsrätt i ärendet eftersom bolaget inte deltagit i upphandlingen av den aktuella flygtrafiken. I bemötandet påpekas också att AirAX inte uppfyller de krav som ställts, saknar tillstånd som krävs för att bedriva flygtrafiken och inte har bedrivit någon reguljär flygtrafik. Enligt landskapsregeringen har bolaget inte heller visat att det uppkommit någon skada med anledning av beslutet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »