Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 17 juni, 2019 - 09:18

LR avslår fastighetsreklamation

En fastighetsägare vill reklamera sitt husköp men landskapsregeringen väljer nu att lägga ner ärendet.

Köpet förmedlades 2011 av en fastighetsmäklare. Köparen hävdar att säljaren och mäklaren då angav att fastigheten var ett bostadshus avsett för fast boende. Men när fastigheten ifjol på nytt skulle säljas visade det sig att den korrekta fastighetsklassificeringen egentligen var fritidshus, med konsekvensen att försäljningspriset blev 16.000 euro lägre än det var vid inköpet.

Landskapsregeringen är tillsynsmyndighet av fastighetsmäklarverksamheten på Åland. I mäklarens prospekt inför överlåtelsen 2011 angavs att det rör sig om ett bostadshus, ursprungligen uppfört som fritidshus men sedan utbyggt. Vid förmedlingen har mäklaren haft tillgång till byggnadslovshandlingar för tillbyggnaden. Landskapsregeringen anser att mäklaren har haft rätt att utgå från att den i byggnadslovet angivna klassificeringen av fastigheten var riktig. Därför avslutar man ärendet utan åtgärder.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »