Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 18 juni, 2019 - 18:02Uppdaterad: måndag, 27 januari, 2020 - 10:58
  • Stefan Aspberg presenterade logotypen för Åland-100, foto Rasmus Lindqvist.
  • Stefan Aspberg, Annika Zetterqvist och Katrin Sjögren, foto Rasmus Lindqvist.

Logotypen för Åland-100 presenterades

Landskapsregeringen har presenterat logotypen för Ålands självstyrelses hundraårsjubileum år 2021 - 2022. 

Landskapsregeringen utlyste i maj i år en tävling för att få in förslag på logotyp för jubileet. Totalt lämnades det in 63 bidrag. En jurygrupp under ledning av lantråd Katrin Sjögren valde sedan ut tre toppbidrag som allmänheten kunde rösta på. Totalt deltog 603 personer i omröstningen. Vinnare med 66 procent av rösterna blev Annika Zetterqvists bidrag.

-Mina tankar började kring 1920-talet och jag funderade kring typografin då och sen jobbade jag med många olika vägar och spår innan jag landade i den här versionen, säger vinnaren Annika Zetterqvist om logotypen.

LR har förbehållit sig rätten att korrigera den vinnande logotypen och små justeringar kommer även att göras.

-Vi kommer bland annat att ändra årtalet i det vinnande bidraget. Vi använder 1922 till 2022 eftersom att det var den nionde juni 1922 som man höll det första legala mötet i det som då hette landstinget, säger Stefan Aspberg projektledare för Åland-100.

Fler intervjuer om den nya logotypen kan höras i Gomorron imorgon klockan tio över sju. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »