Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 26 februari, 2020 - 17:00Uppdaterad: onsdag, 26 februari, 2020 - 17:52
  • Arkivbild: Mats Löfström. Foto: Fredrik Granlund

Löfström vill neka EU-pengar för värderingsbrytande länder

Finlands avslutade EU-ordförandeskap debatterades i riksdagen idag. Det var mycket fokus på kriterierna kring att få in rättstatsprincipen för att få EU-finansiering.

- EU är ingen bankomat. Det är de gemensamma värderingarna – demokrati, rättsstaten och frihet, som är EU:s hörnsten, sa Mats Löfström i debatten.

Löfström anser att man sopat problemen med de gemensamma grundrättigheterna under mattan med anledning av att man inte vill blanda sig i andras angelägenheter. Finland har aktivt drivit frågan under ordförandeskapet som avslutades vid nyår och det har stärkt bilden av Finland som ett land som håller fast vid grundläggande principer.

- Att montera ner domstolsväsendets oberoende är inte en intern angelägenhet för någon, inte så länge man tar emot EU-medel och är medlem av EU, något som varit ett frivilligt val för alla medlemsländer, konstaterade Löfström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »