Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 januari, 2019 - 07:57
  • Riksdagsledamot Mats Löfström. Arkivfoto: Rasmus Olin.

Löfström välkomnar reform av våldtäktslagstiftning

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström välkomnar gårdagens besked från justitieministeriet om en totalreform av våldtäktslagstiftningen.

På sin facebooksida skriver han att han tillsammans med många andra riksdagsledamöter i ett skriftligt spörsmål bad om en skärpt lag redan för ett år sedan.
- Eftersom Finland överlag under lång tid haft mycket uppmärksammade domar med låga straff i väldtäktsfall och problem med sexuellt våld, oavsett gärningsmännens bakgrund, är vi många som länge efterlyst en totalreform. Jag välkomnar att en sådan nu kommer, skriver Löfström.

Löfström berör också de i riket uppmärksammade sexualbrotten mot unga i Uleåborg, där debatten handlat mycket om att de misstänkta gärningsmännen kommer från utlandet.
- Lagen är lika för dem som för alla andra, skriver Löfström, och tillägger att han stöder möjligheten att utvisa utländska personer som begår brott. Han poängterar samtidigt att det är viktigt att inte dra oskyldiga över samma kam i debatten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »