Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 januari, 2020 - 08:21
  • Riksdagsledamot Mats Löfström gör första skolbesöket klockan 9 i dag. Arkivfoto: Nina Smeds

Löfström besöker skolor

Riksdagsledamot Mats Löfström besöker alla högstadier på fasta Åland i vinter.

Det är i år fjärde året i rad som besöken ordnas efter att riksdagen för fyra år sedan hade ett temaår där man uppmuntrade riksdagsledamöterna att besöka skolor.
- Responsen på studiebesöken var så positiv och jag har alltid tyckt så mycket om att vara ute och besöka skolor. Därför beslöt jag att fortsätta med studiebesöken varje år trots att temaåret tog slut, säger Ålands riksdagsledamot Mats Löfström.

Löfström träffar niorna i skolan och håller en tjugofem minuters presentation om hur riksdagen arbetar, hur lagstiftningsarbetet går till, vilket ansvar riksdagen har samt hur en vanlig dag är i riksdagen. Tjugo minuter finns sedan för frågor och diskussion med niorna, samt lärarna.

Löfström inleder skolbesöken idag i Kyrkby och han besöker Strandnäs skola måndagen den 27 januari, Övernäs skola och Godby högstadieskola den 10 februari.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »