• Den tilltänkta bron mellan Gripö och Degerö, illustration: Landskapsregeringen
Publicerad: onsdag, 12 juni, 2019 - 14:34, uppdaterad: onsdag, 12 juni, 2019 - 14:39

Liten majoritet röstade igenom fortsatt Gripö-upphandling

Lagtinget röstade idag med en knapp majoritet ned ledamot Harry Janssons förslag om att till Landskapsregeringen rekommendera att upphandlingen av Gripö-projektet bör avbrytas.

14 ledamöter var för att upphandlingen skulle fortsätta, 11 var emot, och en avstod från att rösta. Jansson föreslog att upphandlingen skulle avbrytas dels för att man skulle kunna prioritera andra infrastrukturella projekt när det blivit klart att anslagspengar inte kommer att ges för projektet, och dels för att fortsätta förhandlingarna kring vilket det bästa alternativet för kortrutten skulle vara. Omröstningarna innebär istället att upphandlingarna kring Gripöbron fortsätter som tidigare.

Fler Nyheter

Viking Lines näst bästa halvårsresultat sedan 2010

Viking Line presenterade idag sitt halvårsresultat för 2019. Bolaget redovisar en förlust på 8,8 miljoner för årets sex första månader.

Utbildningar inleds inom bygg, maskin- och metallbranscherna

Ålands gymnasium inleder sysselsättningsfrämjande utbildning inom bygg och maskin- och metallbranscherna.

LR hördes inte i tid om nya postbestämmelser

Landskapsregeringen fick inte lämna in utlåtande om nya bestämmelser i Världspostkonventionen inom utsatt tid, trots att vissa av bestämmelserna finns inom landskapets lagstiftningsbehörighet.

Ett gäng förde oväsen – brottsanmälan upprättades

Polisen meddelar att man under nattpasset till tisdagen fick en anmälan om att ett gäng unga människor som förde oväsen och oenighet i ett grannskap på landsbygden, så mycket att polisen kallades till platsen.

Kommunreformen segar sig fram

Sunds kommundirektör Jens Andersén och kansliminister Nina Fellman:
Kommunernas arbete med att utse representanter till de arbetsgrupper som ska jobba med de planerade kommunsammanslagningarna går trögt.

IFK förlorade i Vasa

En besviken Peter Lundberg:
Det blev förlust med 1-2 för IFK Mariehamn när dom besökte seriejumbon VPS.

Vård kan bli dyrt för skärgårdskommuner

Lis Karlsson, socialsekreterare på Föglö
Att ha en patient på ÅHS kan kosta en kommun runt 1.000 euro per dygn. I de fall där möjligheten att ge någon den vård som behövs inte finns i kommunen kan kostnaderna för specialvård och boende snabbt bli en trängande faktor.

MLK:s herrar blev trea

MLK:s herrar slutade på tredje plats i tennisens division 2 utomhus efter att dom spelade oavgjort 2-2 i den sista matchen mot ESTE82 i helgen.

Skatter höjs och klumpsumman ökar

Riksdagsledamot Mats Löfström
Bensin- och tobaksskatten höjs, de lägsta pensionerna höjs och klumpsumman ökar med drygt 4,1 miljoner euro i det budgetförslag som landets finansministerium presenterade i fredags.