Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 30 april, 2021 - 11:04Uppdaterad: fredag, 30 april, 2021 - 13:43
  • Fler köpte aktier i Tallink Silja under pandemin. Foto: Malin Henriksson

Lite optimism bland alla dystra resultat för Tallink

Tallinkkoncernen redovisade sin kvartalsrapport i går som visar att deras nettoförlust under första kvartalet av 2021 blev 34,4 miljoner euro.

Det är en marginell ökning i jämförelse med förra året vid samma tidpunkt, nettoförlusten för första kvartalet 2020 var 30,2 miljoner euro.

- Vi visste att det här kvartalet skulle bli tufft eftersom coronasituationen blev värre och nya resebegränsningar återinfördes. I år har vi haft strikta gränser, kommenterar Paavo Nõgene, vd och koncernchef för Tallink, i ett pressmeddelande.
Även om vinsterna har uteblivit gläds man åt att antalet aktieägare i Tallink har ökat under pandemin och Paavo Nõgene är hoppfull inför framtiden.

- Detta är ett tydligt tecken på att våra aktieägare har förtroende för oss. Vi kommer att göra allt vi kan för att erbjuda aktieägarna en bra utdelning. Vi hoppas också att vi kan genomföra några av våra planer för sommaren och få ett bättre resultat för nästa kvartal, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »