Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 13 oktober, 2011 - 07:37Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Lipponen på kulturfest i Alandica

Historielöshet är farligt, vi finländare måste komma ihåg att Norden är vårt hem. Bland annat det sade presidentkandidaten Paavo Lipponen när han höll tal på Ålands socialdemokraters kulturkväll i Alandica i går kväll. Paavo Lipponen syftade på sannfinländarnas påhopp på finlandssvenskarna och den finlandssvenska kulturen den senaste tiden. Han varnade för att situationen kan bli riktigt allvarlig om man inte får stopp för intoleransen i Finland. Paavo Lipponen talade också om sjöfartens betydelse för Ålands och Finlands ekonomi och att det så kallade svaveldirektivet bättre ta hänsyn till Ålands och Finlands speciella problem. Paavo Lipponen anser att det vore bäst att skjuta upp införandet av det nya regelverket för svavelhalten i fartygsbränslet eller ge länderna en lång övergångsperiod. Han betonade också vikten av att återinföra aftonskolorna mellan Finlands regering och landskapsregeringen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »