Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 23 november, 2011 - 15:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Likvärdig samhällsservice<br>garanteras i regeringsprogrammet

En lag som garanterar medborgarna likvärdig samhällsservice oavsett boningsort. Det för den nya landskapsregeringen fram i sitt regeringsprogram som lades fram för lagtinget i dag. Garantilagen för samhällsservice ökar trycket på ett samarbete mellan kommunerna när det gäller den mer resurskrävande servicen. Landskapet ska inte ta på sig mer serviceproduktion utan tvärtom renodla sitt myndighetsansvar, menar den nya landskapsregeringen. När det gäller självstyrelsen vill man komma igång med arbetet med en ny självstyrelselag som ska vara klar till 100-årsjubileet om tio år. En total översyn av landskapsförvaltningen görs omedelbart för att få landskapsekonomin i balans, och de första förslagen kommer i en tilläggsbudget till våren.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »