Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 19 september, 2022 - 17:32Uppdaterad: måndag, 19 september, 2022 - 17:50
  • Robert Liewendahl bemöter HBL-granskningen i ett pressmeddelande.

Liewendahl bemöter granskning

I ett pressmeddelande skickat på måndag eftermiddag bemöter Robert Liewendahl Hufvudstadsbladets granskning som publicerades i går, söndag.

Han skriver att han är uppväxt i en familj där de alltid gett varandra kramar och kindpussar då de mötts och att det var på samma sätt inom Teaterföreningen Mariehamn då han började där och att han fortsatt på samma sätt.

Robert Liewendahl skriver ”Jag har levt i tron att dessa uttryck för värme och uppskattning befrämjat gemenskapen. Nu har det visat sig att så inte varit fallet. Alla människor uppskattar inte sådana vänskapsbetygelser. Det finns de som tolkar dem på helt andra sätt än vad som varit avsikten.”

Vidare skriver Robert Liewendahl:
”Det är uppenbart att jag kränkt ett antal människors integritet. Jag ber om ursäkt för det. Som Teater Alandicas tidigare ordförande ber jag också om ursäkt till de kvinnor som polisanmält tre män för trakasserier i samband med uppsättningar av skådespel.”

Ålands radio har under dagen sökt Robert Liewendahl för en intervju utan att lyckas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »