Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 30 november, 2020 - 16:18Uppdaterad: måndag, 30 november, 2020 - 17:51
  • Lagtinget hade frågestund i dag. Arkivbild.

Lib och S röt till om avbruten upphandling

Har lagtinget verkligen gett lov till att avbryta upphandlingen av elhybridfärjan? Den frågan ställde Katrin Sjögren(Lib) när lagtinget hade frågestund i dag.

-Lagtinget har inte fattat beslut om att säga upp avtalet, sade hon.

Lantrådet Veronica Thörnroos(C ) svarade att man verkställer det som förra lagtinget sade och som nuvarande lagting anser om att avbryta upphandlingen. Katrin Sjögren bedömde att det inte fanns en fullmakt att säga upp avtalet.

-Sittande lagting uppmanade att man skulle omförhandla alternativt säga upp avtalet. Lagtinget och allmänheten fick läsa i media att man bröt upp avtalet, sa hon.

Lantrådet citerade ur förra lagtingets protokoll där man röstade om en åtgärdsmotion. att landskapsregeringen omedelbart skulle säga upp avtalet.

-Vi har olika uppfattning, men jag vill inte kommentera hur det skötts med tanke på att vi är i en juridisk process, sa hon.

Camilla Gunell (S) ville att entreprenörer ska ha förtroende för landskapet.

-De måste kunna lita på att landskapsregeringen gör bindande avtal, sa hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »