Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 4 december, 2022 - 17:59Uppdaterad: söndag, 4 december, 2022 - 17:59
  • Lemlands ungdomsförening arrangerade på lördagen en julmarknad på Valborg. På bilden: Anna Mörn, föreningens sekreterare och Lena Skogberg, ordförande.

Lemlands ungdomsförening siktar högt

Lemlands ungdomsförening har under en längre tid gått på sparlåga, men nu siktar föreningen högt.

- Mitt mål är att Lemlands ungdomsförening ska bli en av de mest framgående och fina ungdomsföreningarna, säger ordförande Lena Skogberg.

Det var i våras som en nystart ägde rum inom föreningen och styrelsen växte. I oktober skickade de en skrivelse till Lemlands kommun med en önskan om ökat samarbete. De har också förhoppningar om stöd för driftskostnaderna för lokalen Valborg och att deras gamla skulder ska avskrivas.

Lena Skogberg säger att ekonomin går åt rätt håll.

- Men det är en utmaning att stå med en stor skuld som finns kvar i bagaget och det skulle vara skönt att fokusera fullt ut på verksamheten.

På listan av aktiviteter som styrelsen vill arrangera i sin lokal finns bland annat midsommarfirande, teater och ungdomsverksamhet.

- Det ska verkligen vara en samlingsplats för alla, säger Lena Skogberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »