Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 20 februari, 2019 - 14:20

Lemland vill ha större daghem

Planeringen för att bygga nya daghem i Lemland är långt kommen och förhoppningen är att det första spadtaget för det planerade nybygget i Söderby kan tas inom det här året.

- Vi har fyra mindre enheter som vi vill att ska bli två större i framtiden, säger Camilla Pada, barnomsorgsledare i Lemland.

Lemland planerar också ett nytt daghem i det nya bostadsområdet Björkudden. Tankegången i Lemland är samma som i Mariehamn, som vi rapporterade om imorse, att man vill gå mot större enheter.

I Jomala blir det två nya avdelningar i samlingshuset som håller på att byggas och hur det blir med de befintliga daghemmen är något som politikerna i Jomala inte tagit ställning till. Även Finström har flera enheter och kommundirektör Erik Brunström säger att det just nu inte förs någon diskussion om hur stora daghemmen ska vara, men han säger att de befintliga daghemmen med största sannolikhet blir kvar och att det är fråga om utbyggnad av Godby daghem eller ett nybygge i något av de planerade bostadsområdena för att klara av det framtida behovet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »