Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 28 juni, 2010 - 11:55Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Ledande revisorn har sagt upp sig

Det skulle behövas 4-5 revisorer på landskapets revisionsbyrå för att göra ett fullgott arbete. Det tycker ledande revisor Johan Kihlman som slutar den 9 juli, efter bara tre månaders anställning.- För att använda sjötermer kan man säga att båten bör vara anpassad till sjöförhållandena, annars är det dåligt sjömanskap, säger Johan Kihlman.Han har inte hunnit med annat än att revidera EU-projekt, som bara är en liten del av landskapets budget. Resten är i praktiken oreviderat, och det vill inte Johan Kihlman länge vara med om. Den andra anställda på byrån, Leif Holländer, sades upp förra året, men fick tillbaka sin tjänst efter att ha besvärat sig till Högsta förvaltningsdomstolen. Han går på semester den här veckan. Förvaltningschef Arne Selander säger att tjänsten som ledande revisor skall lediganslås i augusti.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »