Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 januari, 2019 - 15:51Uppdaterad: tisdag, 15 januari, 2019 - 17:21
  • Stefan Rumander säger att det lutar mot att använda den här modellen för ÅHS. Arkivfoto.

Lars Nilsson förespråkar samarbete inom byggprojekt

Intresset var stort när Lars Nilsson, före detta fastighetschef på landstinget i Värmland, idag föreläste på Sjöfartsmuséet.

Föreläsningen, som anordnades av Fastighetsverket, handlade om agila kontrakt och partnering som sätt att förbättra såväl effektivitet som lönsamhet och slutresultat inom större byggprojekt, och lockade till sig både åländska byggentreprenörer och medlemmar av infrastrukturnämnden. Modellen bygger på moraliska kontrakt, klar kommunikation och tydliga, detaljerade mål mellan beställare och entreprenörer, och kan komma att forma arbetet på Mariehamns sjukhus.

- Vi får se, men det lutar väl ditåt, säger Stefan Rumander, vd för landskapets fastighetsverk som både ordnat föreläsningen och fått i uppdrag att renovera och underhålla sjukhuset sedan januari förra året. Då kanske vi vill köra på den här modellen eftersom det visar sig att slutanvändarna blir mycket nöjdare, de långsiktiga kostnaderna för samhället blir mindre och det blir mindre ombyggnader och problem, menar han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »