Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 9 augusti, 2018 - 06:46Uppdaterad: torsdag, 9 augusti, 2018 - 08:03
  • En ung person ska enligt uppgifter från alarmcentralen hotat andra minderåriga med en kniv i Haraldsby, Saltvik i natt. Foto: Ida Jansson.

Larm om ung person som hotade med kniv

Under natten fick polispatrullen som övervakade området i Godby snart återvända med ytterligare en patrull som stöd. Det efter att alarmcentralen meddelade att en ung person hotade andra ungdomar med en kniv i Haraldsby, Saltvik.

Polisen påträffade ett större antal minderåriga på platsen och läget kunde lugnas genom att barnen befalldes lämna området. Personerna identifierades och en brottsanmälan gällande skadegörelse, olaga hot och misshandel upprättades för vidare utredning. Barnskyddsanmälningar har skickats till berörda socialkanslier.

Polisen fick också information från Brottspåföljdsmyndigheten i Finland om att en person, bosatt på Åland, inte kommit för att avtjäna sitt straff. Polisen sökte upp personen, som greps och kommer föras till Åbo fängelse.

Två fordon stoppades på grund av fordonsbrister och vid kontroll såg man att fordonsskatten inte var betald. Fordonen erlades med körförbud. Tre personer fick böter för överhastighet på Hammarlandsvägen och ytterligare en fartsyndare ertappades i Ämnes, Finström. En person fick 12 dagsböter för att denne inte stannat för stopplikt i Möckelby, Jomala.

Under morgonkvisten påträffades en ung man i framstupa sidoläge på Ångbåtsbryggan i Östra hamnen. Personen väcktes och fick styrfart hemåt. Under samma tid hade en annan polispatrull i uppdrag att söka efter en berusad och aggressiv man i stadskärnan. Mannen hann gå loss på en fastighet på Trobergsgränd innan polisen fick tag i honom. Men personen kunde gripas innan något förstördes, endast boendes hemfrid stördes.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »