Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 27 januari, 2020 - 05:49Uppdaterad: måndag, 27 januari, 2020 - 05:50

Lantrådet vill ha politisk mognad på Åland

Lantrådet Veronica Thörnroos (C ) vill ha mer samarbete över partigränserna i stora frågor men är tveksam om det ska fungera.

-Det kräver en större politisk mognad och jag är inte säker på att vi har den här på Åland, säger hon.
När Centern var i opposition under den förra mandatperioden kritiserade man regeringen Sjögren för att inte förankra beslut hos de andra partierna. Nu vill man arbeta över partigränserna i parlamentariska kommittéer där alla lagtingspartier är representerade. När regeringen tillträdde ändrade man snabbt på två stora projekt som den tidigare regeringen genomdrivit, kommunreformen och kortrutten till Föglö, eftersom det inte fanns ett stöd hos majoriteten i det nya lagtinget.
-Det är viktigt att det finns en samsyn och ett samförstånd hur man ska gå vidare med de riktigt stora projekten. Sen kan man aldrig få en samsyn i detaljer, speciellt inte i infrastrukturprojekt, säger Veronica Thörnroos.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »