Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 20 juni, 2011 - 15:23Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Lantrådet nöjd med regeringsprogrammet

Lantrådet Viveka Eriksson är nöjd med de skrivningar om Åland som finns i det kommande regeringsprogrammet.- Man vill alltid ha med mer skrivningar i programmet, men andemeningen i våra önskemål finns med, säger Viveka Eriksson. Bland annat står det att självstyrelsesystemet ska förändras och för det vill lantrådet ha en gemensam kommitté. Hon hoppas på ett nytt system som skulle ge lagtinget mera makt att bestämma om och när självstyrelselagen ska ändras. Förutom texten om självstyrelsen är lantrådet också nöjd med skrivningarna om utökad vindkraft och om svenska språkets ställning. Nu gäller det att gå från ord till handling och för det ska Viveka Eriksson träffa den blivande statsministern Jyrki Katainen så fort som tillfälle ges.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »