Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 31 augusti, 2020 - 05:54Uppdaterad: måndag, 31 augusti, 2020 - 06:16

Långsiktigt stöd för Ålands sjöfartsmuseum

Under måndagen fattas beslut om en långsiktigt finansiering av Ålands sjöfartsmuseums verksamhet.

Landskapets kulturchef Jan-Ole Lönnblad säger att det är en uppdatering av speciella riktlinjer för sjöfartsmuseet från 2018. Man planerar numera för tre år i stället för det vanliga årliga verksamhetsstödet säger Jan-Ole Lönnblad.

- Sjöfartsmuseet har dels en mer vidlyftig och kostnadsdrivande verksamhet än flertalet av våra övriga kulturorganisationer, säger han.

Därför behöver man veta på längre sikt vad man kan jobba med från år till år menar Jan-Ole Lönnblad. I förslaget som tas upp till beslut under måndagen handlar det om 350.000 euro per år i tre år framåt för museet. Ålands jakt- och fiskemuseum i Eckerö har uttryckt oro för sin framtid eftersom pengarna inte räcker till, men de har ännu inte fått en långsiktig finansiering.

-Det finns ingenting som säger att det inte finns andra organisationer som kan ha nytta av en sådan här lösning. Men principen är ettåriga stöd, säger Jan-Ole Lönnblad.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »