• Britt Lundberg (C) tyckte det var viktigt med belysning vid torgtaket. Arkivfoto: Malin Lundberg.
Publicerad: onsdag, 6 februari, 2019 - 08:08, uppdaterad: onsdag, 6 februari, 2019 - 11:26

Lång debatt om torgtak

Stadsfullmäktige godkände i går ett tilläggsanslag på 150.000 euro för att stan ska kunna bygga ett tak på torget.

Tanken är att försäljare ska kunna stå under torgtaket och därmed vara skyddade från regn eller gassande sol.

Redan förra veckan orsakade tilläggsanslaget för torgtaket lång debatt. Stadsfullmäktige hann inte behandla ärendet färdigt då och när debatten återupptogs i går fortsatte den i nästan två timmar till. Stundtals var den ganska rörig.

Efter flera omröstningar godkände stadsfullmäktige till slut tilläggsanslaget, men centerns Britt Lundberg föreslog ett klämförslag och det lades till. Klämmen gick ut på att torgtaket ska byggas enligt det förslag som arkitekten Studio Ö tagit fram, men att belysning ska ingå.

Fler Nyheter

Maxikarkki slutar sälja via Åland

Net trading group Åland AB slutar med den godisförsäljning som under namnet Maxikarkki har sålts via Åland Post.

LR svarar om effektiviteten vid Guttorp

Landskapsregeringen har nu svarat på vilka åtgärder som ska vidtas med anledning av resultaten från effektivitetsrevisionen av Ålands hälso- och sjukvård, Ålands polismyndighet, vägunderhållsenheten och Ålands fiskodling i Guttorp.

Landskapet beställer specialrevision av ÅMHM

Landskapsregeringen har beslutat om en specialrevision av Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM.

Polisen tvingades prioritera

Maria Hoikkala intervjuas:
Som Ålands radio rapporterade igår hann polisen inte fram till alla utryckningar de kallades till under tisdagen och bad i polisrapporten om ursäkt till anmälare och drabbade då resurserna inte räckte till.

Svårare än vanligt att rekrytera sjuksköterskor

Olli-Pekka Lehtonen:
Det har varit svårare än vanligt att rekrytera sjuksköterskor till ÅHS den här sommaren säger Olli-Pekka Lehtonen chefsläkare på ÅHS.

Villkorligt fängelse yrkas för grov stöld

Fem månaders villkorligt fängelse för grov stöld. Det yrkade åklagaren på under dagens rättegång där en man stod åtalad för att i april 2017 ha brutit sig in i en bostad i Sund genom att krossa ett fönster och tillgripa en flaska whisky.

Man dömd efter strypgrepp på kvinna

En 19-årig man dömdes för misshandel i onsdags i tingsrätten. Mannen har i augusti i fjol, utanför Sittkoffsgallerians garage i Mariehamn, tagit strypgrepp om en kvinnas hals.

Uppsagd daghemsföreståndare får rätt i förvaltningsdomstolen

I november i fjol avslutade en kommun en daghemsföreståndares provanställning, på grund av samarbetsproblem med både personal och föräldrar.

Direktsänd EU-valdebatt i Ålands radio och Ålandskanalen

I dag klockan 15 kan ni se och höra de åländska EU-valskandidaterna Camilla Gunell och Anton Nilsson i Ålands radios valdebatt inför EU-parlamentsvalet på söndag den 26 maj.