Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 29 november, 2016 - 13:28Uppdaterad: tisdag, 29 november, 2016 - 15:42
  • Veterinär Mikael Hagman saknar en landskapsveterinär med tanke på smittskyddsfrågor nu när fågelinfluensan nått Åland. Om en dryg månad tillsätts tjänsten. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru.

Landskapsveterinär i januari

Det behövs absolut en landskapsveterinär, och efter många försök att få tjänsten tillsatt väntar sig nu landskapets social- och miljöchef Bengt Michelsson att frågan blir löst om en dryg månad.

Veterinär Mikael Hagman vid ÅMHM, Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, var mycket kritisk i en intervju i Ålands Radio i går att tjänsten inte är tillsatt med tanke på smittskyddsfrågor nu när fågelinfluensan nått Åland. Mikael Hagman betecknade läget som en katastrof. Efter att fyra gången det här året ha sökt en ny landskapsveterinär, kommer veterinären Lena Tuominen den 16 januari för att tillträda tjänsten. Hon har finländsk veterinärexamen, men kommer närmast från arbete i Italien. När det gäller beslut om den nu pågående fågelinfluensan påpekar Bengt Michelsson att besluten tas av livsmedelssäkerhetsverket Evira, eftersom det är en riksbehörighet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »