Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 22 april, 2020 - 06:19Uppdaterad: onsdag, 22 april, 2020 - 09:29
  • Infrastrukturminister Christian Wikström. Foto: Nina Smeds

Landskapet väntar ännu på svar om elhybridfärjan

Landskapsregeringen väntar ännu på ett svar från Finferries gällande det uppsagda avtalet av elhybridfärjan. Processen har inte avstannat i och med coronapandemin, men den har heller inte gått framåt.

Landskapsregeringen väntar ännu på ett svar från Finferries gällande det uppsagda avtalet av elhybridfärjan. Processen har inte avstannat i och med coronapandemin, men den har heller inte gått framåt. Det var den 21:a januari i år som landskapsregeringen meddelade att man säger upp avtalet med konsortiet, bestående av Ansgar Ab och Finlands färjetrafik Ab, om färjetrafik mellan Svinö och Mellanholm.
Vid gårdagens presskonferens kommenterade infrastrukturminister Christian Wikström att bollen inte ligger hos landskapsregeringen.

- Vi har ju kommit med ett meddelande där vi har sagt upp avtalet och vi väntar på deras svar, sa Christian Wikström.
Något som också får vänta är nya kostnadsberäkningar av en eventuell tunnel till Föglö. Infrastrukturministern indikerade under presskonferensen att det arbetet är uppskjutet på grund av pandemin, men att ambitionerna om att utreda alternativet kvarstår.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »