Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 21 november, 2019 - 11:38Uppdaterad: torsdag, 21 november, 2019 - 17:12
  • Mats Perämaa anser att landskapet bör stå för Alfridakostnader. Arkivbild.

Landskapet bör ersätta kostnader efter Alfrida

Landskapet har ett intresse och ett ansvar att upprätthålla infrastrukturen, och därför bör man ersätta större kostnader som uppstått till följd av Alfrida vare sig man får stödpengar från riket eller inte. Det säger avgående finansminister Mats Perämaa..

- Det ska vara intressant att bo även i glesbygd och skärgård, och därför är finansministeriet villiga att kompensera för de större skador, speciellt relaterade till energiöverföring, som inträffat.
Men om kostnader för till exempel röjningsarbete bör ersättas är inte självklart, utan upp till den arbetsgrupp som för närvarande sammanställer kostnaderna.
- Jag vill inte utesluta det ena eller det andra, men jag anser inte att vi behöver åtgärda kostnader som är mindre och av smärre betydelse, säger Perämaa.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »