Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 februari, 2018 - 15:21Uppdaterad: tisdag, 13 februari, 2018 - 17:16
  • Patrik Landell har inga planer på att ändra fasaden enligt stadens krav. Foto: Owe Sjöblom

Landell ändrar inte Bio Savoys fasad

Bio Savoys fastighetsägare Patrik Landell säger till Ålands Radio att han inte tänker riva eller ändra på fasaden efter byggnadsnämndens utlåtande.

-Jag vet att jag har gjort ett fel men jag tycker att det blev till det bättre, säger Patrik Landell.

Det handlar bland annat om att man senast till den sista maj ska avlägsna fasadens tilläggsisolering och påföra ny puts med rätt färg, samt att de båda entréutbyggnaderna målas om i samma färg som den övriga fasaden. Fönstren på den södra fasaden ska flyttas ut till högst 60 millimeter från fasadlivet. Om inte detta görs får fastighetsägaren ett vite på 200.500 euro. Om han tänker betala vitet eller inte ger han inga besked på i dagsläget. Jurist  Marcus Måtar är inkopplad i ärendet.

-Det är inte några trevliga siffror. Det är fantasisummor. Jag vill få till ett avslut på detta, säger Landell. Enligt honom har också det expertutlåtande som byggnadsnämnden efterfrågade lämnats in.

- Men tydligen har det förkastats av någon orsak, säger han.

Enligt byggnadsinspektör Leif Andersson råder det inga tvivel om vems fel det är att konflikten uppstått. Hade Patrik Landell bara hållit sig till sina egna utfästelser från 2008 hade det aldrig behövt bli så här, menar han. Det expertutlåtande Patrik Landell hänvisar till är enligt Leif Andersson ett brev där Patrik Landell själv intygar att det jobb han utfört är gjort på rätt sätt. Själva tilltaget att utfärda egna expertutlåtanden om sig själv är lite speciellt, tycker Andersson.

Patrik Landell har beretts möjlighet till replik i sändning, men avböjt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »