• Lagtinget samlas nästa gång den 2 december. Arkivbild
Nyhetsnotisen i ljudformat
Publicerad: måndag, 18 november, 2019 - 14:13, uppdaterad: måndag, 18 november, 2019 - 17:10

Lagtinget tar paus

Lagtinget tar paus till den 2 december. De planerade plenumen under resten av november är inställda för att finans- och näringsutskottet ska ha tid att bereda budgetförslaget för landskapet år 2020.

Det meddelade talman Roger Nordlund (C ) när lagtinget sammanträdde idag. Den 2 december får ledamöterna finans- och näringsutskottets utlåtande om budgetförslaget och sedan debatteras ärendet från och med den 4 december. Talman Roger Nordlund förberedde lagtingsledamöterna på att det kan hållas extra plenum veckorna efter den 2 december på grund av regeringsbildningen, men närmare information ges senare.

Fler Nyheter

IFK har en ny fystränare

IFK Mariehamn har skrivit avtal med Nils Lindgren att bli assisterande tränare med inriktning på fysdelen, så Lindgren ersätter den tidigare fys- och rehabtränaren Kristoffer Weckström.

Kulmuni föreslås bli finansminister

Centerns partiledare Katri Kulmuni föreslås bli ny finansminister, det meddelades från Centern i riket i dag.

Arbetslösheten steg i november

Den relativa arbetslösheten var större i november i år jämfört med samma månad i fjol. I år var det 3,5 procent av befolkningen som var arbetslösa jämfört med 3,3 procent 2018. För kvinnorna var det relativa arbetslöshetstalet 3,0 procent medan det var 4,0 procent för männen.

Åländsk man i bedrägerihärva

I dag står en åländsk man åtalad i Egentliga Finlands tingsrätt för två fall av grov penningtvätt. Mannen blev häktad i sin frånvaro då han inte dök upp till rättegångens inbokade förhandling som hölls i augusti. Mannen befann sig då utomlands.

Ny nordisk hantverksfestival hålls på Åland

Ett längre inslag om föreningen Ålands slöjd och konsthantverk rf.
En ny nordisk hantverksfestival kommer nästa höst att hållas vid Eckerö post och tullhus.

E-arkivering en svår fråga för Åland

Niklas Stenbäck och Åke Söderlund:
Hur ska man kunna förvara det digitala materialet på ett säkert sätt för framtiden? Det är en stor fråga som arbetas med även på EU-nivå säger utbildnings- och kulturavdelningens chef Niklas Stenbäck.

"Medis ska vara tillgängligt för alla"

Siv Ekström, rektor på Medis:
Medis kursutbud ska vara tillgängligt för alla, oavsett inkomst, och jag anser inte att vi konkurrerar med privata aktörer. Det säger Medis rektor Siv Ekström i en kommentar till liberalen John Holmbergs uttalande om att Medis verksamhet ska konkurrensutsättas eller begränsas, så att man inte kan konkurrera med det privata näringslivet.

SDP valde Sanna Marin till ny statsminister

Sanna Marin blir SDP:s statsministerkandidat efter att hon vunnit omröstningen mot Antti Lindtman med tre rösters marginal i partifullmäktige, rapporterar Svenska Yle.

Tre skadades lindrigt efter avkörning vid Färjsundsbron

Tre personer fördes till sjukhus med lindriga skador efter en trafikolycka vid Färjsundsbron sent igår kväll.