Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 16 mars, 2020 - 13:41Uppdaterad: måndag, 16 mars, 2020 - 16:24

Lagtinget pausar denna vecka

Landskapsregeringen ska få tid och möjlighet att hantera situationen i samhället som uppstått på grund av coronavirusets utbredning.

Med den motiveringen beslöt talmanskonferensen att lagtinget inte har några plenum denna vecka.

Talman Roger Nordlund (C ) sade att det just nu är det viktigast att se till samhället och ålänningarnas hälsa och välmående.
-Vi har alla ansvar att se till att våra sjukvårdssystem ska fungera så bra som möjligt och inse att vi måste göra inskränkningar i vår egen rörelse och våra egna kontakter, sade han.

Alla ärenden som lagtinget har på sitt bord ska behandlas i ett senare skede. Talmanskonferensen sammanträder på fredag och fattar beslut om följande vecka.

Roger Nordlund förberedde lagtingsledamöterna på att det blir flera plenum än planerat under våren och sommaren.

-Detta för att vidta alla åtgärder och fatta alla beslut så att samhället ska komma igång igen så bra som möjligt och kunna att återhämta sig, sade han.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »