Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 6 september, 2010 - 16:48Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Lagtinget debatterade jordförvärv

Tillsätt en ny kommitté för att ge detaljförslag till hur begränsningarna om jordförvärv på Åland skall kunna samsas med en samhällsutveckling. Det tyckte Obunden samlings lagtingsledamot Danne Sundman när lagtinget i dag debatterade frågan. Oppositionen i lagtinget är kritisk till att landskapsregeringen tagit så lång tid på sig att börja förverkliga de förslag som den parlamentariska kommittén kom med i april förra året. Och de riktlinjer om jodförvärv via aktiebolag som landskapsregeringen antog i juni är olagliga, menade oppositionen. Men Danne Sundmans förlag föll inte i god jord hos regeringspartierna, utom hos centerns Runar Karlsson, som skrivit på oppositionens spörsmål och nu ville gjuta olja på vågorna.- Vi är egentligen överens, men har kanske lite olika vägar till målet. Det är onödigt att strida, sade Runar Karlsson.Debatten bordlades och fortsätter i lagtinget på onsdag nästa vecka.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »