Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 18 januari, 2019 - 07:17Uppdaterad: fredag, 18 januari, 2019 - 10:58

Lägre straff trots erkännande

En 75-årig man som hjälpt till med en flytt passade på att dricka lite alkohol mellan lassen. När han var nära att råka ut för en trafikolycka ringde förbipasserande polisen.

När patrullen kom fram var flytten avklarad och även om alkoholhalten i utandningsluften var över gränsen för grov rattfylla kan inte rätten vara säker på att mannen inte förfriskat sig ytterligare sedan han kom hem.

Trots att mannen själv i tingsrätten erkände konsumtion av totalt 15 centiliter alkohol, vilket hade gett ett strängare straff, fällde tingsrätten honom bara för rattfylleri av normalgraden eftersom något annat inte gick att leda i bevis.

För detta får 76-åringen betala 30 dagsböter på 19 euro styck, totalt 570 euro, plus brottsofferavgift på 40 euro. Till det kommer ett års körförbud.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »