Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 14 december, 2018 - 06:11
  • Christer Söderström ser nu ljust på chipsfabrikens framtid. Arkivfoto: Kjell Brändström

Läget lugnt för Haraldsbyfabrikens framtid

-Vi behöver inte längre gå runt och fundera på om vi ska läggas ner, idag anses vi som en duktig del av Orkla. Det säger Christer Söderström som är fabrikschef för chipsfabriken i Haraldsby.

Sedan nedläggningshotet 2016 har fabriken vänt sin lönsamhet rejält. Nyligen lyftes fabriken upp som positivt exempel på en dag för investerare, en såkallad Capital Market Day, som Orkla ordnade i London. Där visades en film från Haraldsbyfabriken som berömdes för att mycket effektivt ha jobbat med kostnader de senaste åren.

Gällande expanderandet av fabrikens biogasanläggning som varit aktuell berättar Christer Söderström att man inte har någon exakt tidpunkt att ge för expansionen men att man under 2019 ska ha klart för sig vilken teknik man kommer att jobba med för att göra expansionen möjlig.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »