• Styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson tror att underskottet kommer att balanseras ut över året. Arkivfoto: Frippe Granlund.
Styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson om underskottet:
Publicerad: fredag, 24 maj, 2019 - 07:04

Kvartalsrapport visar på underskott för ÅHS

I ÅHS rapport för det första kvartalet 2019 beräknar man att nettobudgeten kommer att visa ett underskott på över 230 000 euro.

Enligt styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson ser man allvarligt på situationen och kommer att vidta åtgärder, men hon framhåller samtidigt att det inom budgetens ramar inte är någon katastrofal summa.
- Sammanlagt har vi en budget på 83 miljoner, så medan 234 000 euro självklart är enormt mycket pengar får vi komma ihåg att det här bara är efter de tre första månaderna och att det hinner balansera ut, säger Holmberg-Jansson.
Vad underskottet beror på går inte att säga med säkerhet eftersom det i dagsläget bara rör sig om en prognos, men Holmberg-Jansson säger att inhandlade läkartjänster som räknas som konsumptionsutgifter istället för som lönebetalningar kan ha påverkat siffrorna.

Fler Nyheter

Schütten ny ordförande i Sund

Kommunfullmäktige i Sund har valt Erik Schütten till ny ordförande för kommunstyrelsen efter att Bengt Hagström begärt att bli entledigad från uppdraget.

Åland genomfart för narkotika

Rasmus Friman på sjöbevakningen:
Åland fungerar som en transitpunkt i trafiken av narkotika mellan Sverige, Finland och Baltikum. Det säger Rasmus Friman på sjöbevakningen, stationerad i Nagu, som tidigare jobbat som kommissarie hos polisen på Åland.

ÅM i beachvolley spelades i helgen

Idag söndag spelades åländska mästerskapen i beachvolley och totalt var det sju lag med, tre damlag och fyra herrlag.

ÅM i lättbåtar hölls i helgen

I helgen seglades åländska mästerskapen i lättbåtar på Slemmern och det var fyra klasser som det tävlades i och totalt var 24 seglare med.

Zetterström är nordisk mästare

Nordiska mästaren Ida Zetterström
Ida Zetterström är nordisk mästare i Super Street Bike, det stod klart efter att hon slutade tvåa i den sista deltävlingen som körde i Tierp i helgen.

IFK upp på sjätte plats

Tränaren Peter Lundberg ger sina tankar efter matchen och berättar om manfallet inför sista omgången
Efter den nästsista matchen i grundserien tog IFK Mariehamn klivet upp på den övre halvan av tabellen. Det efter att dom besegrade SJK med 1-0 inför 1.208 personer i hemmapubliken.

Motstånd mot polis och ordningsvakter

När en person skulle avvisas från en nattklubb i Mariehamn den senaste natten så gjorde han så kraftigt motstånd så att han nu är misstänkt våldsamt motstånd mot tjänsteman och motstånd mot polisen.

Andra deltävlingen i ÅM i folkrace avgjord

I lördags avgjordes den andra deltvälingen i ÅM i folkrace.

Unikt kartfynd över Lövö

Antikvarie Pia Sjöberg och landskapsarkivarie Åke Söderlund;
Ett unikt fynd i form av en samtida karta över området på Vårdö där Lövökongressen ägde rum under åren 1718 och 1719 har upptäckts i Ryska statens...