• Styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson tror att underskottet kommer att balanseras ut över året. Arkivfoto: Frippe Granlund.
Styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson om underskottet:
Publicerad: fredag, 24 maj, 2019 - 07:04

Kvartalsrapport visar på underskott för ÅHS

I ÅHS rapport för det första kvartalet 2019 beräknar man att nettobudgeten kommer att visa ett underskott på över 230 000 euro.

Enligt styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson ser man allvarligt på situationen och kommer att vidta åtgärder, men hon framhåller samtidigt att det inom budgetens ramar inte är någon katastrofal summa.
- Sammanlagt har vi en budget på 83 miljoner, så medan 234 000 euro självklart är enormt mycket pengar får vi komma ihåg att det här bara är efter de tre första månaderna och att det hinner balansera ut, säger Holmberg-Jansson.
Vad underskottet beror på går inte att säga med säkerhet eftersom det i dagsläget bara rör sig om en prognos, men Holmberg-Jansson säger att inhandlade läkartjänster som räknas som konsumptionsutgifter istället för som lönebetalningar kan ha påverkat siffrorna.

Fler Nyheter

Tio personer gripna efter cupfinalen

Supportrarna från Ilves försökte att storma planen för att fira guldet tillsammans med laget från Tammerfors. Tio personer blev gripna varav en misstänkt för misshandel.

Åtalad kvinna samtycker till sinnesundersökning

Den kvinna som i slutet av maj stod åtalad i tingsrätten för en serie brott under vintern 2019 har samtyckt till att genomgå en sinnesundersökning. Det skriver tingsrätten i sin mellandom i fallet.

LR lämnar yttrande om besvär från Jomala

Högsta förvaltningsdomstolens behandling av Jomala kommuns besvär om att upphäva landskapsregeringens beslut “Socialvårdsplan 2019-2023” går vidare. På begäran av domstolen lämnar landskapsregeringen nu ett yttrande.

Inbrottsvågen medför fler säkerhetsåtgärder

Emmaus Robert Jansson och Ax-safes Anders Hagman:
Inbrottsvågen på Åland den senaste tiden är ett faktum. Hur man ska hantera situationen finns det flera olika förslag på. Emmaus är ett av de företag som råkat ut för inbrott.

Förhandlingsstöd till kommunerna

Under regeringskansliets sammanträdande den 7 juni beslutades det att avtal med konsultfirman Henricson Ab skulle tecknas. Detta så att kommunerna på Åland ska få förhandlingsstöd i deras inledande förhandlingar gällande den nya reformlagen.

Dubbelt dyrare med obebyggda byggplatser, föreslår stadsstyrelsen

En fördubbling av skatten för obebyggda byggplatser. Det är den största förändringen i fastighetsskatteprocenterna som stadsstyrelsen i Mariehamn nu föreslår inför stadsfullmäktiges sammanträde på tisdag.

En miljon kubikmeter skog föll i Alfrida

Lyssna här på vad som sades under presskonferensen:
Man har lyckats processa 300 000 kubikmeter timmer efter Alfrida, en betydligt större volym än det redan ambitiösa mål på 200 000 kubikmeter Ålands skogsindustrier satte upp.

LR vill se fortsatt garnfiske av torsk

Finansminister Mats Perämaa om att LR nu slår vakt om garnfisket:
Landskapsregeringen vill att man fortsättningsvis ska få fiska torsk med garn och begär därför att riket framför det här till EU. Det meddelar man genom ett pressmeddelande.

Ingen skogsbrandvarning längre

Skogsbrandvarningen har upphört från och med idag (fredag) klockan 12.