Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 24 maj, 2019 - 07:04
  • Styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson tror att underskottet kommer att balanseras ut över året. Arkivfoto: Frippe Granlund.

Kvartalsrapport visar på underskott för ÅHS

I ÅHS rapport för det första kvartalet 2019 beräknar man att nettobudgeten kommer att visa ett underskott på över 230 000 euro.

Enligt styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson ser man allvarligt på situationen och kommer att vidta åtgärder, men hon framhåller samtidigt att det inom budgetens ramar inte är någon katastrofal summa.
- Sammanlagt har vi en budget på 83 miljoner, så medan 234 000 euro självklart är enormt mycket pengar får vi komma ihåg att det här bara är efter de tre första månaderna och att det hinner balansera ut, säger Holmberg-Jansson.
Vad underskottet beror på går inte att säga med säkerhet eftersom det i dagsläget bara rör sig om en prognos, men Holmberg-Jansson säger att inhandlade läkartjänster som räknas som konsumptionsutgifter istället för som lönebetalningar kan ha påverkat siffrorna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »