Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 28 december, 2010 - 14:38Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Kulturchefen om "stenåldersbrevet":<br>"Obehagligt att bli hotad"

Som vi berättade tidigare i dag har 27 markägare i Långbergsöda och Tängsöda byar skrivit till landskapet och erbjudit sig att sälja sin mark och sina fastigheter till landskapet. Orsaken är det uppmärksammade bråket om stenåldersboplatserna där. Kulturavdelningens chef Rainer Juslin säger att det är för tidigt att nu uttala sig om erbjudandet, beredningen av frågan har inte börjat ännu. Skrivelsen från markägarnas representant Markus Måtar på Cityjuristerna avslutas: "Erbjudandet att köpa marken förfaller om tre månader och då vidtas förmodligen andra åtgärder". -Sista meningen i brevet är obehaglig, det är svårt att föra konstruktiva diskussioner när man utsätts för dolda hot, säger Rainer Juslin. Han tycker att frågan är mycket komplex, och att det tar mer än tre månader att behandla en sådan sak. -Därför har vi inga vidare kommentarer om skrivelsen utan påbörjar beredningen av frågan direkt efter nyårshelgen, säger Rainer Juslin.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »