Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 december, 2020 - 14:34Uppdaterad: torsdag, 3 december, 2020 - 15:22
  • En kulturpolitisk promemoria har tagits fram för det nya kulturpolitiska programmet. På bilden Yvonne Törneroos som är kulturplanerare vid landskapsregeringen. Foto Emma Lindvall.

Kultur-pm beaktar risk för mindre Paf-pengar

Ålands kulturdelegation har tagit fram ett promemoria kring kulturpolitiska prioriteringar som landskapsregeringen ska ha som grund i sitt arbete med ett nytt kulturpolitiskt program. I sitt pm lyfter man bland annat fram finansiering och styrning av kulturmedlen med anledning av att det finns en risk för krympande Paf-anslag.

Riktlinjerna för stöd kan enligt kulturdelegationen anpassas till att uppmuntra ett ökat samarbete mellan föreningar, både vad gäller administration, verksamhet och användandet av utrymmen för att på så sätt nyttja stödpengar på ett bättre sätt.

Kulturdelegationen lyfter även vikten av att hitta betallösningar som ersätter kulturarbetarna för det arbete som är fritt att ta del av på nätet.

-En annan av de punkter som finns med i kulturdelegationens pm är möjligheten att satsa på att utveckla läroplansbaserad utbildning inom olika kulturområden, som möjliggör vidare studier. Det säger Yvonne Törneroos som är kulturplanerare vid Ålands landskapsregering.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »