Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 2 december, 2010 - 14:18Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Krystade bortförklaringar<br>i ordförandekampen

-Förklaringen att jag inte kunde fortsätta som centerns ordförande för att det är tungt att vara både minister och partiordförande känns krystad. Det säger Veronica Thörnroos, knappt en vecka efter ordförandevalet i centern. Hon säger också att det finns en klick inom centern där det kanske spelade in att hon är kvinna att hon inte blev återvald.-Jag ser en sådan förklaring som ett olycksfall i arbetet, för i övrigt är vi ett jämställt parti, se bara på Britt Lundberg, Gun Carlson och mig själv, säger Thörnroos.Hon säger också att hon inte riktigt upplevde att hon fick hjälp och uppbackning från centerns viceordförande under sin tid som ordförande, men samtidigt påpekar hon att det inte finns någon klar arbetsfördelning mellan ordförande och viceordförande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »