Publicerad: onsdag, 15 april, 2020 - 06:50Uppdaterad: onsdag, 15 april, 2020 - 11:07
  • Foto: Ida Jansson.

Krock mellan två personbilar

En kollision mellan två personbilar inträffade i korsningen Lövdalsvägen/Fallgärdsvägen i Jomala under tisdagseftermiddagen.

Den ena föraren hade inte lämnat företräde enligt högerregeln. En person befann sig i vardera bil, men båda klarade sig undan skador och vård. Bilarna bärgades från platsen.

Polisen utfärdade under tisdagen även tre ordningsböter för att förare talat i mobiltelefon samtidigt som de kört. En anmälan kom även in om en hund som befann sig inuti en till synes varm bil. Polisen påminner därför om att inte lämna sina djur alltför länge i sina fordon, då temperaturerna stiger i takt med att solen börjar värma allt mer.

Och senare på kvällen kördes ett fordon på Sjukhusvägen i Mariehamn i en hastighet om 71 kilometer i timmen på 50-väg. Föraren delgavs böter som misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten.

Längs landsväg 2 i Björsby korsningsområde i Jomala mötte polisen en förare som körde sitt fordon i en hastighet om 137 kilometer i timmen, tillåten hastighet 70 kilometer i timmen. Föraren är misstänkt för grovt äventyrande av trafiksäkerheten. Ett interimistiskt körförbud utfärdades och körkortet omhändertogs av polisen.