Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 24 maj, 2022 - 14:07Uppdaterad: tisdag, 24 maj, 2022 - 14:24
  • Specialmedarbetare Johannes Lith och Celinda Nordqvist flankerar Nils Torvalds. Foto: Dan Sjöblom.

Kriget central del i EU:s arbete

Mycket av EU:s arbete i dagsläget handlar om kriget i Ukraina och följderna av det.

- Det är inte bara själva kriget utan även följderna av kriget som är enorma, berättar EU-parlamentariker Nils Torvalds som just nu besöker Åland.
Torvalds nämner att man inom EU diskuterar hur man ska bli kvitt energiberoendet från Ryssland, försörjningsberedskap och en möjlig hungersnöd i världen.

På grund av att diskussionerna i mångt och mycket handlar om kriget och dess följder har Ålandsfrågorna hamnat längre ner på prioritetslistan.
- Åland har väl inte varit på toppen av dagordning de senaste månaderna men vi hade en fråga som berörde skeppsfarten och hur man behandlar isfrågor i lagstiftningen.
Även diskussionerna om Finlands och Sveriges Nato-ansökningar har nått till Bryssel.
- Det är många kollegor som kommit och klappat mig på axeln och sagt att det är bra att Finland kommer med, mottagandet har varit positivt, säger Nils Torvalds.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »