• Vd Tomas Lindqvist på Rederiaktiebolaget Gustaf Erikson överlämnar nycklarna till Kraftnät Åland Ab:s styrelseordförande Danne Sundman och vd Jan Kahlroth. Foto: Privat.
Publicerad: tisdag, 24 oktober, 2017 - 11:41, uppdaterad: tisdag, 24 oktober, 2017 - 11:48

Kraftnät Åland köper fastighet

Kraftnät Åland har köpt en fastighet i Dalkarby och dit kommer bolaget att flytta efter att lokalerna renoverats.

Vd Jan Kahlroth berättar att det handlar om fastigheten öster om Håwe-Bil på norra sidan om Dalvägen. Tidigare har lokalen bland annat varit tvätteri, lager för dryckestillverkare och det har tillverkats byggnadselement i den. Säljare är Rederiaktiebolaget Gustaf Erikson, och Kraftnät Åland köper hela fastighetsaktiebolaget som Gustaf Erikson ägt.

- Vi betalade en köpeskilling och övertog bolagets lån, sammanlagt blir det kring 700.000 euro, säger Jan Kahlroth till Ålands radio.

Sedan 2004 har Kraftnät Åland verkat i Itiden dit man flyttade på grund av problem med inomhusmiljön i sina tidigare lokaler. Kahlroth konstaterar att man saknat att ha ändamålsenliga verkstads- och lagerlokaler på samma plats, vilket man nu får i Dalkarby.

Fler Nyheter

Pub Stallhagen tjänade inget på Fishbait

Pub Stallhagens ägare, Christian Ekström, intervjuas av Frippe Granlund
I tre år samarbetade Christian Ekströms bolag Pub Stallhagen med först Fishbait och senare med föreningen Örock som i sin tur anordnade Fishbait-festivalen.

Ms Knipan och Odin ställer in turer

Ms Knipan angör inte Torsholma och Enklinge i dag, tisdag, på grund av rådande väderförhållanden. Det meddelar Ålandstrafiken.

Petri Carlsson lämnar stadsstyrelsen

Petri Carlsson intervjuas av Owe Sjöblom
Moderaten Petri Carlsson lämnar posten som ordförande för stadsstyrelsen. Totalt har han varit ordförande i sex år, men nu står han inte till förfogande när det är dags för att utse stadsstyrelsen för de kommande två åren.

Eckeröavgångar ställs in

M/s Eckerös avgång från Grisslehamn klockan 15.00 i dag och klockan 18.30 från Eckerö ställs in på grund av det hårda vädret.

Club Marina stäms

Häv hyresavtalet med Club Marina Ab och ålägg bolaget att ersätta obetalda hyror på drygt 42.000 euro.

Ändrad polispension sparar mycket

Pensionshandläggaren Monica Clemes förklarar varför pensionsreformen för poliserna föreslås:
Det kostar landskapsregeringen 170.000 euro om en polis går i pension fem år tidigare än andra. Det säger pensionshandläggaren Monica Clemes.

Erkännande i Visit Åland-rättegången

Eva Ringbom-Fonsell följde dagens rättegång
Den ekonomiansvarige som förskingrat pengar från sin arbetsgivare Visit Åland erkände brott i dag när rättegången drog i gång i Ålands tingsrätt.

Ny styrelseordförande i Saltvik

Saltvik har fått en ny kommunstyrelseordförande. Fullmäktige har utsett Mathias Johansson till ordförande för kommunstyrelsen som ifjol leddes av Runar Karlsson.

Vädret påverkar Gudingen

Trafikmeddelande: M/s Gudingen angör inte Kyrkogårdsö eller Husö i dag, tisdag. Orsaken är det rådande väderförhållandet, meddelar Ålandstrafiken.