Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 31 maj, 2010 - 11:53Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Körkort föreslås för moped

Körkort för mopeder och lätta fyrhjulingar, så kallade mopedbilar, föreslås i riket när man anpassar körkortslagen till EU:s körkortsdirektiv. För körkortet förutsätts både teoriundervisning och körundervisning i trafik. Dessutom förslår man höjd åldersgräns för mopedbilar till 16 år. Bilskollärarna på Åland har länge efterlyst utbildning för mopedförare av skiftande slag och tycker att riksförslaget är bra. -Många unga moped- och mopedbilförare är osäkra i trafiken och vet inte hur de ska bete sig, säger Filip Friberg, ordförande för Ålands trafikskolor. På Åland har man dock ännu inte börjat arbetet med att anpassa vår körkortslag till EU-direktivet, men enligt trafikminister Veronica Thörnroos är det är på kommande i sommar eller till hösten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »