Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 29 maj, 2020 - 11:39

Körde vilse med båt – döms för sjöfylleri och trafikbrott

En man dömdes av Tingsrätten efter att ha framfört en fritidsbåt med 1,79 promille alkohol i blodet.

En natt i maj i fjol framförde mannen tillsammans med en passagerare båten från Houtskär till Sommarön i Sund, trots att denne var berusad och saknade både navigationsutrustning och sådana navigationsljus som föreskrivs i sjövägsreglerna.
Mannen bedöms ha saknat nödvändiga förutsättningar för att framföra båten på grund av alkoholintag, och fritidsbåten tappade längs vägen bort sig och hittades efter en nödlokalisering utförd av sjöräddningscentralen, efter att mannen inte kunnat uppge var de befunnit sig. Händelsen bedöms som en helhet ha varit grov.
Den man som varit passagerare döms även för att uppsåtligen eller av oaktsamhet överlåtit den av honom ägda fritidsbåten att framföras av den förste.
Båda män har erkänt att de förfarit på det sätt som anges i gärningsbeskrivningen. De döms till att gemensamt betala 50 dagsböter om sammanlagt 300 euro, samt att båda ålägga varsin brottsofferavgift om 40 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »