Publicerad: torsdag, 14 september, 2017 - 07:11, uppdaterad: torsdag, 14 september, 2017 - 07:14

Körde mot lyktstolpe

En personbil fick i natt omfattande skador efter att ha kört av vägen och mot en lyktstolpe vid Godbyvägen i Ämnäs, Finström.

 Föraren klarade sig oskadd men vägrade ställa upp på alkotest. Polisen konstaterade ändå, på basen av förarens uppträdande, att denne var berusad och dessutom sedan tidigare fått sitt körkort indraget. Föraren misstänks för rattfylleri, äventyrande av trafiksäkerheten och olovlig körning.

En annan förare misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten efter att ha kört 113 kilometer i timmen på Godbyvägen i Jomala, Kyrkby, där hastighetsbegränsningen är 70.

Fler Nyheter

Snöröjningen har startat

Vägmästare Robert Karlsson intervjuas av Ann-Christine Karlsson
Backiga och krokiga småvägar gör snöröjningen på Åland krävande. Det säger landskapsregeringens vägmästare Robert Karlsson.

Omval av Jomalastyret

Det blev inga större förändringar när kommunfullmäktige i Jomala i går valde ordförande i kommunfullmäktige för 2018 och kommunstyrelse för två år.

Ms Odin ställde in turer

På grund av fortsatt hård vind ställs ms Odins temporära avgångar klockan 07:30 från Långnäs och kl. 09:30 från Snäckö in i dag, onsdag.

Villkorligt för misshandel av sambo

En 46-årig man har av tingsrätten dömts till 70 dagars villkorligt fängelse för misshandel.

Förhandsröstning i presidentvalet inleds i dag

I dag inleds förhandsröstningen inför presidentvalet den 28 januari. Det är möjligt att rösta bland annat på postkontoret i Mariehamn till och med den 23 januari.

ÅHS mätte arbetsvälbefinnande

7,48 enligt ett index på en tiogradig skala! Det betyget ger anställda inom Ålands hälso- och sjukvård, ÅHS, i en enkät som gjorts för att mäta och utveckla personalens välbefinnande.

Hotellövernattningarna ökade i fjol

212.800 hotellövernattningar gjordes på Åland förra året och det är en ökning om närmare tre procent jämfört med 2016. Det visar ny statistik från Åsub.

Ny ordförande för stadsstyrelsen klar i dag

Roger Jansson och Igge Holmberg intervjuas av Owe Sjöblom
Moderat samling i Mariehamn presenterar troligtvis en ny kandidat till posten som ordförande för stadsstyrelsen idag.

Hovrätten förkortar körförbud

Åbo hovrätt förkortar ytterligare ett körförbud som dömts ut av tingsrätten i Mariehamn.