• Polisen fick rycka ut ett par gånger under fredagsnatten, bland annat körde en förare i fel riktning i rökerirondellen. Foto: Ida Jansson
Publicerad: lördag, 16 mars, 2019 - 12:00

Körde i fel riktning i rondell

På fredagsnatten fick polisen uppgift om en personbil i rökerirondellen i Mariehamn i fel färdriktning mot trafiken.

Polisen påträffade bilien och slog på polisfordonets stopplampa för kontroll. Bilisten stannade inte och fortsatte trots att polisbilen blinkade såväl som satte på sirener för att påkalla förarens uppmärksamhet.Polisen földe efter bilen och slutligen stannade den. Föraren ifråga var nykter, och hade ingen direkt förklaring till vare sig körningen i rondellen eller till varför man inte stannade då polisbilen indikerade till stopp. Föraren fick böter för äventyrande av trafiksäkerheten och en trafikförseelse för att inte ha iakttagit polismans stopptecken.

På fredagsnatten tillkallades också polisen till landsbygden då man fått uppgifter om en person som befarades planera att göra sig själv illa. Polisen påträffade den aktuella personen som uppgav sig må psykiskt dåligt, ambulans hade också larmats till platsen och de tog sedan över situationen då personen önskade vård.

 

Fler Nyheter

Viking Lines näst bästa halvårsresultat sedan 2010

Viking Line presenterade idag sitt halvårsresultat för 2019. Bolaget redovisar en förlust på 8,8 miljoner för årets sex första månader.

Utbildningar inleds inom bygg, maskin- och metallbranscherna

Ålands gymnasium inleder sysselsättningsfrämjande utbildning inom bygg och maskin- och metallbranscherna.

LR hördes inte i tid om nya postbestämmelser

Landskapsregeringen fick inte lämna in utlåtande om nya bestämmelser i Världspostkonventionen inom utsatt tid, trots att vissa av bestämmelserna finns inom landskapets lagstiftningsbehörighet.

Ett gäng förde oväsen – brottsanmälan upprättades

Polisen meddelar att man under nattpasset till tisdagen fick en anmälan om att ett gäng unga människor som förde oväsen och oenighet i ett grannskap på landsbygden, så mycket att polisen kallades till platsen.

Kommunreformen segar sig fram

Sunds kommundirektör Jens Andersén och kansliminister Nina Fellman:
Kommunernas arbete med att utse representanter till de arbetsgrupper som ska jobba med de planerade kommunsammanslagningarna går trögt.

IFK förlorade i Vasa

En besviken Peter Lundberg:
Det blev förlust med 1-2 för IFK Mariehamn när dom besökte seriejumbon VPS.

Vård kan bli dyrt för skärgårdskommuner

Lis Karlsson, socialsekreterare på Föglö
Att ha en patient på ÅHS kan kosta en kommun runt 1.000 euro per dygn. I de fall där möjligheten att ge någon den vård som behövs inte finns i kommunen kan kostnaderna för specialvård och boende snabbt bli en trängande faktor.

MLK:s herrar blev trea

MLK:s herrar slutade på tredje plats i tennisens division 2 utomhus efter att dom spelade oavgjort 2-2 i den sista matchen mot ESTE82 i helgen.

Skatter höjs och klumpsumman ökar

Riksdagsledamot Mats Löfström
Bensin- och tobaksskatten höjs, de lägsta pensionerna höjs och klumpsumman ökar med drygt 4,1 miljoner euro i det budgetförslag som landets finansministerium presenterade i fredags.