• Polisen fick rycka ut ett par gånger under fredagsnatten, bland annat körde en förare i fel riktning i rökerirondellen. Foto: Ida Jansson
Publicerad: lördag, 16 mars, 2019 - 12:00

Körde i fel riktning i rondell

På fredagsnatten fick polisen uppgift om en personbil i rökerirondellen i Mariehamn i fel färdriktning mot trafiken.

Polisen påträffade bilien och slog på polisfordonets stopplampa för kontroll. Bilisten stannade inte och fortsatte trots att polisbilen blinkade såväl som satte på sirener för att påkalla förarens uppmärksamhet.Polisen földe efter bilen och slutligen stannade den. Föraren ifråga var nykter, och hade ingen direkt förklaring till vare sig körningen i rondellen eller till varför man inte stannade då polisbilen indikerade till stopp. Föraren fick böter för äventyrande av trafiksäkerheten och en trafikförseelse för att inte ha iakttagit polismans stopptecken.

På fredagsnatten tillkallades också polisen till landsbygden då man fått uppgifter om en person som befarades planera att göra sig själv illa. Polisen påträffade den aktuella personen som uppgav sig må psykiskt dåligt, ambulans hade också larmats till platsen och de tog sedan över situationen då personen önskade vård.

 

Fler Nyheter

Vem blev röstmagnet i din kommun?

Martina Eriksson rapporterar om kommunernas röstmagneter:
Kommunernas respektive röstmagneter representerar flera olika partier. I Saltvik, Finström, Jomala, Lemland, Vårdö och Sund kommer kandidaterna som fick flest röster från Centern.

Socialdemokrater, liberaler och moderater valets förlorare

Camilla Gunell och Annette Holmberg-Jansson:
De partier som bildat landskapsregering de senaste fyra åren backade alla i lagtingsvalet i går. Socialdemokraterna tappade två mandat från fem till tre, liberalerna tappade ett mandat från sju till sex och moderaterna tappade ett mandat från fem till fyra.

Valets vinnare vill inte spekulera om ministerposter

Veronica Thörnroos, Bert Häggblom och Alfons Röblom:
Centern blev valets stora vinnare i går kväll och säkrade nio mandat från tidigare sju. Regeringssonderingen börjar redan i dag, men hur man vill att den sammanslutningen ska se ut återstår att se.

Grovt rattfylleri under söndagen

Ett grovt rattfylleri uppdagades i samband med en nykterhetskontroll vid Nabben i Mariehamn under söndag förmiddag.

Experten: Tre trender går att utläsa

Siv Sandberg om valresultatet:
Statsvetaren Siv Sandberg fungerade under valkvällen som Ålands radios expertkommentator och presenterade efteråt sina slutsatser.

Pia Eriksson om valresultatet: ”En besvikelse”

- Det är ju en besvikelse, när man ställer upp är det klart att man vill in och jag tycker att jag har jobbat hårt men framförallt är jag besviken för partiets skull. Så kommenterar Ålands Framtids partiledare Pia Eriksson nattens valresultat. Eriksson blir, då det sista distriktets röster är räknade, utan en lagtingsplats.

Stephan Toivonen: "Vi har gjort det vi kunnat"

Stephan Toivonen:
Åländsk demokrati behåller sitt ena mandat i lagtinget. De hade många kandidater uppställda, betydligt fler än i valet 2015, men lyckades ändå inte utöka sina mandat.

Avgående lantrådet: Svåra frågor försvinner inte

Liberalernas Katrin Sjögren får efter söndagens val kliva av som lantråd för landskapsregeringen.

Dessa är preliminärt invalda i lagtinget

Följande kandidater är preliminärt invalda i lagtinget, nio av dem är kvinnor.