• Polisen fick rycka ut ett par gånger under fredagsnatten, bland annat körde en förare i fel riktning i rökerirondellen. Foto: Ida Jansson
Publicerad: lördag, 16 mars, 2019 - 12:00

Körde i fel riktning i rondell

På fredagsnatten fick polisen uppgift om en personbil i rökerirondellen i Mariehamn i fel färdriktning mot trafiken.

Polisen påträffade bilien och slog på polisfordonets stopplampa för kontroll. Bilisten stannade inte och fortsatte trots att polisbilen blinkade såväl som satte på sirener för att påkalla förarens uppmärksamhet.Polisen földe efter bilen och slutligen stannade den. Föraren ifråga var nykter, och hade ingen direkt förklaring till vare sig körningen i rondellen eller till varför man inte stannade då polisbilen indikerade till stopp. Föraren fick böter för äventyrande av trafiksäkerheten och en trafikförseelse för att inte ha iakttagit polismans stopptecken.

På fredagsnatten tillkallades också polisen till landsbygden då man fått uppgifter om en person som befarades planera att göra sig själv illa. Polisen påträffade den aktuella personen som uppgav sig må psykiskt dåligt, ambulans hade också larmats till platsen och de tog sedan över situationen då personen önskade vård.

 

Fler Nyheter

Vill ha åländsk märkning av kött på restauranger

Lena Brenner:
Åland borde ha infört ursprungsmärkning av kött på restauranger. Det anser Ålands landsbygdscentrum och Ålands natur och miljö.

Perander ny chef för ÅMHM

Landskapsregeringen har utsett Susanne Perander som ny chef på Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, efter att Stig Abrahamsson lämnade...

Kommunerna lär överklaga LR:s beslut om landskapsandelar

Kommundirektör Christian Dreyer och utbildningsminister Tony Asumaa:
Landskapsregeringen avslår 14 kommuners rättelseyrkan som gäller landskapsandelar och basbelopp för driften av grundskolan för år 2019. Kommunerna yrkade att landskapet skulle fatta ett nytt beslut, eftersom de anser att ersättningen för grundskolans del blir för låg.

Döms efter falsklarm om skottlossning

En 36-årig man döms för falskt alarm. Brottet inträffade i september i fjol då mannen befann sig ombord på m/s Birka Stockholm.

Många trafikbrott under gårdagen

Igår uppdagade polisen flera trafikbrott, skriver man i ett pressmeddelande.

Branden på ÅHS släckt, C-byggnaden evakuerad

Vi hör räddningschef Karl Nordlund:
I morse kom larm om rökutveckling och en mindre brand på sjukhuset.

Fara för gräsbränder

Det råder hög risk för gräsbränder i landskapet Åland, enligt Finlands meteorologiska institut. De skriver på sin hemsida att risken för gräsbrand är uppenbar på grund av torkan och att bränderna sprider sig mycket snabbt i blåsigt väder.

Mindre brand på sjukhuset

Sjukhuset stod i morse i beredskapsläge på grund av rökbildning efter en mindre brand i C-huset.

Geta efterlyser kommunrepresentation

Idag går remisstiden ut för betänkandet av en revidering av offentlighetslagstiftningen. Geta kommunstyrelse betonar i sitt utlåtande till...