Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 25 oktober, 2018 - 06:50Uppdaterad: torsdag, 25 oktober, 2018 - 07:01

Körde alltför fort

160 kilomter i timmen på en 70-sträcka körde en personbil som polisen mötte i korsningen vid Björsby på Nya Godbyvägen i går morse.

Polispatrullen var på väg på ett annat brådskande uppdrag och kunde därför inte stoppa personbilen. Nu uppmanas föraren ge sig tillkänna och eventuella vittnen höra av sig. Enligt polisen hann man göra goda iakttagelser av fordonet och har registrerat ärendet som grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Samma brottsrubricering gäller en förare som åkte fast på Hammarlandsvägen, vid korsningen till Emkarbyvägen. Där var hastigheten begränsad till 30 på grund av vägarbete. En förare som körde 64 kilomter i timmen blev tillfälligt av med körkortet i väntan på åtalsprövning och eventuell rättegång.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »